Timiāncepumiņi

Vakar izmēģinājām cept cepumus. Smilšu mīklas cepumi ar timiānu izklausījās gana interesanti un vienkārši, lai kopā ar mazo Ernestu ķertos pie cepumu cepšanas. cepumi

Vajadzīgs:

  • 100 g mīksta sviesta
  • 50 g Dansukker niedru cukura “Demerara”
  • 2 olas dzeltenumi
  • 2–3 timiāna zariņi (svaiga vai kaltēta)
  • 150 g izsijātu miltu

1 ēdamkarote miltu – 25 gr miltu, tātad 150gr ir 6 ēdamkarotes

Vienā traukā sajauc (viegli sakuļ) sviestu ar cukuru. Citā traukā samaisa olu dzeltenumus ar vienu ēdamkaroti ūdens un pieplūkā/pieber timiānu.  Tad liek olas pie sviesta, pieber miltus un visu rūpīgi sajauc. Oriģinālās receptes komentāros bija teikts, ka jāliek klāt daudz vairāk miltu, es pieliku  kādas 2-3 karotes vairāk. Mīkla bija samērā ķepīga, bet paberot miltus pie rullēšanas, bija ok.

Mīkla ir diezgan mīksta un ķēpīga, tā jāietin plēvē un jāliek ledusskapī. Receptē bija teikts, ka jātur pusstunda, es turēju vairākas stundas, kā rezultātā mīkla bija ļoti cieta, kā rezultātā es viņu liku mikroviļņos sildīties, kā rezultātā viņa bija pārāk mīksta un bija atkal jāliek ledusskapī) Vienvārdsakot, jāļauj mīklai savilkties un mīklā esošajam sviestam viegli sacietēt.

Mīklu izrullē 2.5 mm (bet kurš gan mēra ar lineālu mīklu..) kārtā un ar formītēm vai glāzīti sagatavo cepumus. Tos liek uz cepampapīra un cep cepeškrāsnī kādos 180 grādos 9-10 minūtes (es cepu drīzāk 10-11 minūtes).

Sākumā šķiet, ka cepumi vēl jēli, bet jāļauj tiem atdzist, tad tie paliek kraukšķīgāki. Timiāna garša ir jūtama un tas ir labi (bet mierīgi varētu likt arī vairāk), tomēr kopumā man kaut kas nepatika – vai nu neatbilstošs cepšanas laiks vai tas mainītais miltu daudzums (vai tas, ka nesijāju..) vai varbūt tas, ka es neesmu dikti uz cepumiem… Mazais gan notiesāja vairākus cepumus un bija ļoti lustīgs visu vakaru. Vienvārdsakot, cepumi labi, recepte vienkārša, bet dāvaniņās, kā bija paredzēts, šie cepumi neiekļūs.

One Reply to “Timiāncepumiņi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.