Kā pagatavot eļļas sveci?

Pamācība tapusi sadarbībā ar: http://savadak.lv/

Vajadzīgs

  • Augu eļļu vai rapšu eļļu
  • nelielu gabaliņu linu lupatiņas
  • diegu (vai jau gatavu linu striķīti)
  • vara drātiņu
  • trauku

1.solis

Tā kā pie rokas nebija linu striķīša, paņēmu linu lupatiņas strēmelīti, savērpu un aptinu ar diegu.

2.solis

Spirālveidīgi salocīju vara drātiņu un vienā tās galā ar to pašu drātiņu ietinu degli (satīto lupatiņu). Kad būs nepieciešamība, to pēc tam varēs pavilkt uz āru, tādēļ arī deglis ir tik garš.

3.solis

Ieliku stikla glāzē, uzlēju eļļu un gatavs dedzināšanai!  Trauks, protams, var būt arī pilnīgi savādāks. Piemēram, dziļais šķīvis. Tādā gadījumā gan būs jālej diezgan apjomīgs eļļas daudzums, bet eļļas līmenis svecei degot kritīsies lēnāk

[alert-note]Metode šķiet ļoti efektīva tajā ziņā vien, ka eļļu ir iespēja spiest pašiem (kas kaut kādā rada lielāku neatkarību) un uztaisīt svecīti ir elementāri.[/alert-note]

Litru eļļas var ilgi kūpināt : )

Print Friendly, PDF & Email

0 Replies to “Kā pagatavot eļļas sveci?”

  1. ar eļļām ir vērts paeksperimentēt. rapšu eļļai ir vairāk sodrēji nekā olīveļļai. citas neesmu mēģinājis. noteikti ir arī kādas atšķirības nerafinētām un rafinētām eļļām. nekādas izteiktas smaržas itkā nejutu. cepšana ir pilnīgi cits process. tā vairāk tā kā tvaicē nekā dedzina.

  2. Ir tādas sveces, kur eļļas vietā ir želeja… Interesanti, kas notiek, ja eļļai pieliek klāt, želantīnu? :))

Leave a Reply to Mazulis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.