Kā ātri, lēti un vienkārši pagatavot ābolmaizi?

Vienkāršākā mīkla, no sastāvdaļām, kas mēdz būt mājās un ko grūti sabojāt ( vienīgi var piedzedzināt). Ātri gatava un ļoti garšība ar pienu, mmm

Vajadzīgs
1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 1 glāze cukura ( var lik mazāk), 2 olas, 150 gr. mīksta sviesta vai margarīna, pus tējkarote dzeramās sodas ( vai cepamā pulvera), kādi 5 āboli, kanēlis, pārkaisīšanai ( ja patīk)

1.solis

No kefīra, miltiem, cukura, olām un sviesta sajauc mīklu. Sanāk tāda biez biezo pankūku mīkla, ko viegli ieliet cepamajā pannā

2.solis

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs

3.solis

cepamo pannu ietauko (izmato to pašu sviestu vai margarīnu)

4.solis

Mīklu lej pannā

5.solis

Pa virsu izkārto sagrieztos ābolus. Pārkaisa ar cukuru un kanēli

6.solis

Liek cepeškrāsnī cep uz 200 grādiem minūtes 20 ( atkarīgs no pannas lieluma)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.