Visiem zināmā biešu aukstā zupa nav vienīgā, kas pelnījusi nosaukumu aukstā zupa. Vasarā, kad negribas necik daudz ēst, kad negribas darboties virtuvē vārot un cepot, bet kad gribas veldzēties, pagatavo šo zupu! Ļoti vienkārši, ātri, lēti un veselīgi!

Vajadzīgs

3-4 personām:
2kg tomāti
500ml apelsīnu sula
nedaudz bazilika lapiņu un oregano
nedaudz sojas mērces (2ēdamkarotes) un/vai balzametiķa (1-2ēdamkarotes)

pēc izvēles:
mīksto sieru/fetas/kazas sieru (ja gribas pavisam “liesu” zupu, var arī bez siera

1.solis

gandrīz visus tomātus sablenderē, piemetot klāt bazilika lapiņas un oregano. Ja ir, tad ērtāk, protams, ir ar rokas blenderi, bet man ir tāds, kāds redzams attēlā. Lai zupa nebūtu tikai šķidrums, es neblenderēju visus tomētus, bet 4 cietākus sagriezu gabaliņos un iemetu tāpat.
(es vēl pieliku vienu ķiploka daiviņu, bet tas pēc gaumes)

2.solis

Pievieno apelsīnu sulu, etiķi, sojas mērci un labi samaisa. Ja pēc garšas prasās, peivieno vēl sāli, piparus.
Lai apelsīnu zupa nerada šaubas! Man arī likās dīvaini ,bet  vismaz šādās proporcijās tas garšu tikai uzlabo!

3.solis

Pievieno kubiciņos sagrieztu sieru un ēd gardu muti!

Tas arī viss! Pāris minūtēs zupa gatava!