Šo vienkāršo, bet interesanto vistas pagatavošanas veidu man ierādīja pavisam īsta ķīniete :), kas kādu brīdi dzīvo Latvijā. Visi nepieciešamie produkti ir viegli pieejami jebkurā pārtikas veikalā, tapēc nebūs jāsaspringst uz kādu specifisku garšvielu meklēšanu.

Vajadzīgs

500g vistas spārniņus (vai citus gabalus, kas nu labāk iet pie sirds)
1 puravu
5cm svaiga ingvera saknes
tumšā sojas mērce
0,5l Coca-cola


1.solis
Puravu nomazgā (uzmanīgi starp slāņiem var būt smiltis) un balto daļu sagriež ripiņās.

2.solis
Ingvera sakni nomizo un arī sagriež plānās šķēlītēs.

3.solis
Vistas spārniņus sadala “reizinātājos” un liek marinēties uz kādām 20min ar sagriezto ingveru un puravu.

4.solis
Kad 20 minūtes pagājušas, uzkarsē padziļu pannu un ātri apcep spārniņus, kad tie sāk krāsoties pielej sojas mērci un apmaisa. Nedaudz vēl pacep.

Piezīmes
Sojas mērci noteikti vajadzēs pievienot vēl, kad pieliesiet kolu, jo jālīdzsvaro saldā un sāļā garša. Nevaru pateikt, cik daudz būs vajadzīgs, jo sojas mērces un kolas atšķiras saldumā/sāļumā. Tas katram jāpagaršo un jāpielej pēc vajadzības. Var izmantot arī sāli, ja sojas mērci negribas tik daudz.


5.solis
Tad pielej coca-cola un uz lēnas uguns sautē, kamēr tā novārījies aptuvani par pusi no sākotnējā tilpuma un mērce sabiezējusi un palikusi tāda kā sīrupaini bieza.

6.solis
Spārniņus var pasniegt vienkārši kā uzkodu, garšo labi arī aukstā veidā, vai pagatavot rīsus vai rīsu nūdeles kā piedevu, kas labi garšo ar saldskābo coca-colas mēci.