Kā pagatavot debesmannu jeb uzpūteni?

Vajadzīgs

3 glāzes ūdens
1 glāze dzērveņu (vai citu skābenu ogu vai ābolu)
1/2 glāze cukura
1/2 glāze mannas

Piezīmes

Var gatavot no visā kā, man vislabāk garšo dzērveņu un ābolu uzpūtenis. Bet neviens neliedz izmantot kādu zapti vai sulu (piem., jāņogu).

1.solis

Ūdeni uzvāra, ieber nomazgātas un atlasītas dzērvenes un vāra, kamēr ogas izšķīst (7-10min).

2.solis

Šķidrumu izkāš un biezumus izberž caur sietu, lai nekas neiet  zudumā 🙂

3.solis

Lej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, visu laiku maisot, lēnām, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Šis solis jāveic īpaši uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi, jo tie jau nevienam nepatīk.

4.solis

Maisot uzbriedina putru, kam beigās vajadzētu būt bieza krējuma konsistencē. Tā nedrīkst būt arī pārāk bieza, savādāk nevarēs labi uzputot, būs tāds klīsterveidīgs tas saldais.

5.solis

Ņem nost no plīts un liek auksta ūdens peldē vai uz loga ik pa brīdim apmaisot, vienuvārdu sakot atdzesē līdz tādai temperatūrai, kad mierīgi var pirkstu ielikt.

6.solis

Ņem mikseri vai putojamo slotiņu un puto līdz debesmanna palielinājusies apjomā kādas trīs reizes un palikusi gaiša un rēšīga.

7.solis

Pasniedz ar aukstu pienu. Ņamm 🙂

Print Friendly, PDF & Email

12 Replies to “Kā pagatavot debesmannu jeb uzpūteni?”

    1. Kā tad no pusglāzes mannas/cukura un glāzes dzerveņu, nemaz nerunājot par 3 gl. ūdens var sanākt tikai 1 ēdamkarote??? Hmmm

  1. Nepietiek gan 4-6, labi, ja 2-3, ja dusigi ed. Turklat sanaak loti mazs daudzums un loti, loti biezs, drizaak mannaa biezputra nevis debesmannaa. Nakamreiz liksu manna tikai 1/4 glaazi.

  2. Diemžēl jāatzīst, ka mannas tiešām ir drusku par daudz… Garšīgi jau sanāk, bet tomēr ierasts, ka debessmannā ir tāds gaisīgāks. Labi, citreiz zināšu. Paldies! 😉

  3. Tiktikko pagatavoju pēc šīs receptes, jasaka biju ļoti pārsteigta par brīnišķīgo iznākumu, uzputoju vairāk kā 3x vairāk massas. un gardi ar, tiesa gan, biki vairāk cukuru pievienoju, man šķita par skābu.
    Priekš pirmās reizes sanāca ideāli un nu dien 5-6 personam pilnīgi pietiekami!
    Paldies Jums liels, gardi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.