Vajadzīgs

3 glāzes ūdens
1 glāze dzērveņu (vai citu skābenu ogu vai ābolu)
1/2 glāze cukura
1/2 glāze mannas

Piezīmes

Var gatavot no visā kā, man vislabāk garšo dzērveņu un ābolu uzpūtenis. Bet neviens neliedz izmantot kādu zapti vai sulu (piem., jāņogu).

1.solis

Ūdeni uzvāra, ieber nomazgātas un atlasītas dzērvenes un vāra, kamēr ogas izšķīst (7-10min).

2.solis

Šķidrumu izkāš un biezumus izberž caur sietu, lai nekas neiet  zudumā 🙂

3.solis

Lej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, visu laiku maisot, lēnām, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Šis solis jāveic īpaši uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi, jo tie jau nevienam nepatīk.

4.solis

Maisot uzbriedina putru, kam beigās vajadzētu būt bieza krējuma konsistencē. Tā nedrīkst būt arī pārāk bieza, savādāk nevarēs labi uzputot, būs tāds klīsterveidīgs tas saldais.

5.solis

Ņem nost no plīts un liek auksta ūdens peldē vai uz loga ik pa brīdim apmaisot, vienuvārdu sakot atdzesē līdz tādai temperatūrai, kad mierīgi var pirkstu ielikt.

6.solis

Ņem mikseri vai putojamo slotiņu un puto līdz debesmanna palielinājusies apjomā kādas trīs reizes un palikusi gaiša un rēšīga.

7.solis

Pasniedz ar aukstu pienu. Ņamm 🙂