Neparasta uzkoda – gliemeži

Ja jūs esat uz tu ar jūras vai okeāna veltēm, varu ieteikt vienu recepti interesantām uzkodām vai vakariņām draugu lokā! Tagad, kad veikalos ir iespējams nopirkt visu ko, tad iesaku pievērst uzmanību, ameijoas, vai latviski butu, gliemeži.

Vajadzīgs
  • 1kg ameijoas, es rēķinu šo kg vai pāris simts gramus vairāk uz diviem ēdājiem..
  • 2 vai 3 citroni, ja garšo kreptīgāk, tad, protams, 3
  • olīveļļa,  apm.5 ēdamkarotes, ja ir vairāk, arī nekas,  jo es nemēru, ieleju tik pannā
  • pētersīļi, vispār pēc receptes ir koriandrs, bet man negaršo koriandrs, tāpēc lieku pētersīļus. Atkal pēc patikas, man sanāk kādi 100 grami,
  • ķiploki, kādas 4 vai 5 daiviņas
1.solis

Ieber palielā bļodā ameijoas , t.i. gliemežus, uzber kārtīgu sauju rupjās sāls un uzlej karstu ūdeni. Speciāli ūdens nav jāvāra, pietiek ar tādu, kāds tek no krāna. Tas vajadzīgs, lai gliemeži atvērtos un pēdējie netīrumi, ja tādi ir, iznāk ārā.

2.solis

Pēc kādām 20 min., kad visi gliemeži atvērušies, noskalo viņus  vairākos ūdeņos (mēs pērkam veikalā tīras jau, bet, ja perk tirgū  pa tiešo no zvejniekiem, viņi ir baigi netīrie).

3.solis

Pannā ielej olīveļļu,  iepriekš sasmalcinātus ķiplokus. Kad ķiploki apcepušies jau smuki zeltaini, ber pannā gliemežus. Uz pannas viņi veras vaļā vairāk un vairāk. Kad jau visi ir kārtīgi atvērušies, spiež  virsū citronu. Es spiedu kādus 3 noteikti, jo man garšo stipraki. Ja patīk, var nedaudz uzbert cilli. Pec kāda brīža, ber sasmalcinātos zaļumus.

Piezīmes

Pasniedz ar maizīti, vislabāk, nedaudz apgrauzdētu garo franču  maizi, un zaļo, var arī balto vīnu. Garšīgi esot arī ar gaišo alu. Kad gatavos gliemežus ber bļoda, uz pannas paliek tāda balta mērcīte, to arī droši var liet tajā bļodā, kura pasniegsiet gliemežus. Maizīti mēs mērcējam tajā mērcītē un ir tiešām garšīg. Iesaku visiem vismaz vienreiz pagaršot!

 

0 Replies to “Neparasta uzkoda – gliemeži”

  1. forši, ka atradu šo recepti, mēs ar vīru šodien paši pie okeāna šos gliemežus salasījām pilnu spaini…. paldies recepšu autoram…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.