Pašgatavots riekstu skrubis

Šī skrubja recepti kādu laiku atpakaļ izlasīju kādā no žurnāliem (nepateikšu kurā), un, izmēģinot, atklāju to par labu esam. Tagad izmantoju to diezgan regulāri, jo patīk, ka pēc tā āda paliek gluda un forša :). Pēc tā lietošanas vēl papildus nav jāizmanto kāds krēms, jo sastāvā esošā olīveļļa paveic darbu “divi vienā”.

Vajadzīgs

pāris tējkarotes mandeļu
2 tējkarotes auzu pārslu
3 valriekti (vai atbilstošs daudzums izlobītu valriekstu kodolu)
rīvēta miziņa no puscitrona
pāris ēdamkarotes olīveļļas
daži pilieni ēteriskās eļļas (vislabāk citrusu)

Brīdinājumi

Šo skrubi neiesaku mēģināt cilvēkiem, kam ir alerģija pret jebkāda veida riekstiem!

1.solis

Visas sastāvdaļas, izņemot eļļas, samaļ kafijas dzirnaviņās vai blenderī, kamēr izveidojas graudaina masa. Atkarībā no graudiņu lieluma mainīsies arī “skrubīgums”.

2.solis

Tad masai pievieno eļļu un ēterisko eļļu un samaisa, līdz izveidojas tāds pastai līdzīgs veidojums. Tam nevajadzētu būt pārāk šķidram.

Piezīmes

Šoreiz man pa rokai nebija nevienas ēteriskās eļļas, tapēc iztiku bez. Šajā gadījumā skrubis smaržos vairāk pēc auzu pārslām, bet arī tas nav slikti.

3.solis

Vislabāk šo skrubi lietot pirtī, kad āda uzsilusi, bet ja tādas iespējas nav, pietiek arī ar kārtīgu uzsilšanu karstā dušā. Skrubi uzklāj virzienā uz sirdi, t.i. sāk no potītēm, virzās uz augšu pa kājām. Tāpat rokas – no plaukstām plecu virzienā.

4.solis

Skrubīti uz pāris minūtēm atstāj, lai riekstos esošās vielas un vitamīni var iedarboties un “nokost” atmirušās šūnas. Tad visu kārtīgi noskalo.

5.solis

Pēc dušas uzreiz nevajadzētu berzties dvielī, bet ļaut apžūt tāpat vai nosusināties (neberezties) dvielī. Tas tapēc, lai olīveļļa, kas palikusi uz ādas neiet postā un nav papildus jāizmanto kāds krēms.

0 Replies to “Pašgatavots riekstu skrubis”

    1. tākā visas sastāvdaļas ir dabīgas, es ieteiktu vislabāk pagatavot tik daudz skurubja, cik vienā reizē var izmantot un pārāk ilgi neglabāt. Lai gan ledusskapī iespējams, ka var turēt pāris dienas. Pati neesmu mēģinājusi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.