Kā izcept ķirbju mufinus (mafinus, keksiņus)?

Garšīgi keksiņi, kas kārdinoši garšo pēc kanēļa un kardamona, un neviens tā īsti netic, ka sastāvā ir ķirbis 🙂
Vajadzīgi:

  • 100 gr varīta ķirbja masa (bez ūdens)
  • 2 olas viegli sakultas
  • 110 gr  sviesta, istabas temperatūrā
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta (var izmantot ari vaniļas esenci vai vaniļas cukuru)
  • 200 gr miltu
  • 200 gr cukura (var aizstāt daļu cukura ar vaniļas cukuru un tad nelietot ekstraktu)
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1 tējkarote sodas
  • 1  tējkarotes malta kanēļa
  • 1/4 tējkarotes ingvera pulvera
  • 1/2 tējkarotes kardamona sēkliņu (viegli sadauzītu)
  • var arī pievienot krustnagliņas 1/4 samaltas, bet man nepatīk un es to vieta izmantoju kardamonu

ar garšvielām var variēt un vairāk pielikt to kas patīk labāk. saprāta robežās 🙂

Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem

Lielā bļodā samaisa kopā sausās sastāvdaļas – miltus, sodu, garšvielas un sāli

Ar mikseri vai karoti sajauc kopā sviestu ar cukuru (ar roku tas prasīs kādu laiku) līdz masa ir gaiša

Pievieno olas (visu samaisa), pievieno ķirbju masu (visu samaisa)

Iemaisa miltus ar garšvielām. Maisa, kamēr nav kunkuļi

Mufinu pannu ietauko, pilda mīklu formiņā.

Liek cepties uz minūtēm 15 – 20 , 200 grādos

Pēc izņemšanas var apkaisīt karsto mufinu cepurītes ar maisījumu, kurā sajaukta 1 daļa cukura un 1 daļa kanēļa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.