Draudzene atveda suvenīru no Itālijas  – izkaltētus un sāļus  tomātus. Ēst tā pat, tā kā par sāļu, var jau kaut kur likt kālt gatavojot, bet tad laikam viņi ilgi nomētātos par virtuves skapīti. Izlasīju uz etiķetes kā no šiem izkaltētajiem var pats sagatavot saulē kaltētos tomātus eļļā, kas ir viens no maniem mīļākajiem pielikumiem, gan salātos, gan tā pat uz brokastu rupmaizes šķēles. Sanāca ļoti labi, labāk par dažu labu burkā nopērkamu variantu.

Vajadzīgs

Kaltēti tomāti (man bija sālīti un kalēti), eļļa, labāk olīveļļa, ķiploki, kaperi, garšvielas ( es izmantoju svaigu timiānu un  provansas garšvielu maisījumu ar rozmarību, baziliku un timianu), mazliet čillī, bet principa var likt tos garšaugus kas garšo un pēc jūsu domām sader ar tomātu.

1.solis

Tomātus liek caurdurī un rūpīgi skalo zem auksta, tekoša ūdens, vismaz minūtes četras

2.solis

Noskalotos tomātus ievieto bļodā ar tīru vēsu ūdeni un mērcē vismaz vienu stundu(es domāju,ja jums ir pieejami kaltētie tomāti,kas ir bez sāls, skalošanu un mērcēšanu ūdenī var izaist)

3.solis

Kamēr tomāti mirkst tīrā burciņā saliek garšaugus. Ķiplokus vēlams saspiest, lai aromāts labāk sasūcas eļļā, čillī piparu arī sagriež mazos gabaliņos( uzmanieties nepielieciet par daudz). garšaugus aplej ar eļļu.

4.solis

Izmērcētajiem tomātiem kārtīgi nospiež lieko ūdeni un liek tomātus burciņā ar garšaugiem.

5.solis

Lej pāri eļļu,tā lai tā nosegtu visus tomātus

6.solis

Ļauj garšām vismaz vienu diennakti sasūkties, bet vispār labāk izturēt ilgāku laiku. Pēc tam lieto kā nu pašam garšo, salātos, uzkodās, kastmaizēs vai tā pat ar dakšu no burciņas 🙂

Piezīmes

Eļļu pēc tam droši var izmantot salātos, jo viņa ir sasūkusies ar visiem garšaugu aromātiem!(to kas paliek no veikalā pirktajiem tomātiem es dažreiz tomēr baidos lietot, jo nezinu kādas kvalitātes eļļa ir izmantota)