Šīs zupas odziņa ir pievienotās kaltētās baravikas, bet ja rudenī neko neesat sakaltējuši un no Sibīrijas bekas neviens nav atvedis, varat izlaist sadaļu par kaltēto sēņu pievienošanu un pagatavot šampinjonu krēmzupu. šampinjonu vietā var izmantot svaigas baravikas, ja tādas ir.

Vajadzīgs

Katliņam kurā pietikas zupas 4 cilvēkiem  vajadzēs – 4. kartupeļus, 1 lielu burkānu, 3 sīpolus, 2 daiviņas  ķiploka,  9 šampinjonus, 200 gr saldā krējuma, vienu buljona kubiciņu. 2 saujas kaltētu baraviku ( ja ir)

Ja ir kaltētas baravikas, tad pusi baraviku, aplejam ar uzkarsetu pienu un dažas minūtes pavāram. Nogriežam uguni un atstājam sēnes izmirkt pienā

1.solis

Zupas katliņā uzkarsējam eļļu vai sviestu un liekam apcepties sīpolus un ķiplokus.

2.solis

Kad sīpoli palikuši caurspīdīgi pievienojam katliņā sēnes, turpinam karsēt.

3.solis

Sēnēm un sīpoliem pievienojam sīki sagrieztus kartupeļus un burkānu. Visu viegli sautē ( maisa lai nepiedeg).

4.solis

Pievienojam ūdeni tā, lai tas nosegtu dārzeņu un sēnes. Ja jums ir baravikas, tad aplejam neizmantoto daļu sēņu ar karstu ūdeni un tad pievienojam sēnes un ūdeni  zupai

5.solis

Pievieno buljona kubinu. Visu vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi un burkāni mīksti.

6.solis

Katliņu noņem no plīts un masu sablenderē.

7.solis

Pievieno pienā izmērcētās baravikas. (ja tādas ir)

8.solis

Pievieno saldo krejumu, sāli, ja vajadzīgs, un svaigi maltos piparus.

9.solis

Liek katlu uz plīts  sildīties, līdz  zupa “uzmet burbuli”.

10.solis

Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.