Izrādījās, ka daudzu iemīļoto saldējumu Vēsma var pavisam viegli pagatavot mājās. Bez nezināmām e vielām ar paniņām un citroniem. Garša ir ļoti, ļoti svaiga&laba!
Recepti noskatīju chocolate and zucchini blogā. Oriģinālajā receptē bija kefīrs, bet, ticiet man, ar labām paniņām sanāk labāk!

Vajadzīgs

400 ml paniņu, 1 citrona miziņa, 1/2 laima miziņa ( bez šitā mierīgi var iztikt, bet man patika, ka saldējumā bija zaļums) 60 ml citrona sulas (es izspiedu to pašu kuru nomizoju), 4 lielas ēdamkarotes ar medu + 3 ēdam karotes cukura ( varat lietot tikai cukuru, tikai medu vai citu saldinātāju piemēram Agaves vai Kļavu  sīrupu),  1 šļuka /2ēdam karotes ruma ( vai Limončello vai Cachaca)- arī alko nav obligāts.



1.solis. Norīvē citronam / laimam miziņu. Un izspiež sulu.

2.solis. Pie miziņas un sulas pievieno izvēlēto saldinātāju. Maisa kamēr cukurs/medus izkusis

3.solis. Pielej paniņas un alkoholu.

4.solis. Visu samaisa un pagaršo. Ja prasās pievieno cukuru vai tieši otrādi citrona sulu.

Ņemiet vērā, ka sasalstot  garšas pastiprinās. 

5.solis. Liek leduskapī atdzist (to var nedarīt, ja paniņas ir vēsas, tikko no ledusskapja)

6.solis. Liek masu saldējuma mašīnā un pēc 20 – 30 min. ēd atsvaidzinošu mājās gatavotu citronu Vēsmu.

VAI
Lej masu lēzenā traukā, liek trauku saldētavā. Un katras 30 min trauku izņem ārā, lai  masu kārtīgi izmaisītu un ledus kristāliņi būtu pēc iespējas mazāki (jārēķinās ar vismaz 3 stundām atkarībā no masas daudzuma un saldētavas jaudas)