Šis konkrētais ievārījums nav paredzēts ilgai glabāšnai, bet gan apēšanai ar rīta pankūkām, rudenī,  tāpēc cukuru pievienoju nedaudz. Ja grib uzglabāt līdz pavasarim, vajadzēs pievienot vairāk.

Vajadzīgs

1kg ābolu, 1, 5 l brūkleņu, 300 gr cukura, kanēļa standziņa, krustnagliņas

Piezīmes

arī ar ābolu un brūkleņu attiecību var variēt , ja pievienos vairāk ābolu, ievārījums būs maigāks

1.solis

brūklenes, ja ir vajadzība, pārlasa un attīra no gružiem. ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabalos

2.solis

Brūklenes un ābolus liek katlā, karsē un maisa, lai nepiedeg. (ūdeni lejiet tikai, ja ogas ļoti, ļoti sausas, jo parasti viņas karstuma iedarbībā uzreiz izdala sulu)

3.solis

Visu vāra minūtes 10 – 15 min ( atkarībā arī no tā, kāds jums kopējais masas tilpums), kamēr ogas pārsprāgušas un āboli kļuvušigandrīz  mīksti. Tad pievieno cukuru.

4.solis

Kārtīgi izmaisa cukuru, pievieno kanēļa standziņu un ļau vārīties vēl vismaz 15 min.

5.solis

Ievārījumu pilda izkarsētās burkās. ( es glabāju ledusskapī vai lauku aukstajā pagrabā)