Vajadzīgs

Gurķīši (labāk jau nu tirgū pirkta vietēja produkcija),  dilles ar visiem ziediem, upeņu lapas, ķiploku daiviņas, sāls un cukrs

Marinādi mūsu ģimenē gatavo ar proporciju 3 ēd.k sāls un viena ēd.k. cukura uz 700 ml ūdens.( bet karam jau sava iecienitā proporcija)

1.solis

Tīri izmazgātās burkās (700 ml) liek dilles ar viziem ziediem, vienu ķiploka daiviņu un kādas 3 upeņu lapas.

2.solis

kārto burkās gurķus

3.solis

katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli un cukuru, kārtīgi izmasa, lai izšķīst

4.solis

karsto marinādi lej būrkās virsū gurķiem

Brīdinājumi

lejiet pakāpeniski, lai stikls nesaplīst

5.solis

Kad marināde pielieta līdz malām burkas vāko ciet un ļau atdzist izstabas temperatūrā ( pēc tam var likt ledusskapī)


Gurķi ēdāmi ortās dienas vakarā