Kā iesālīt gurķus?

Vajadzīgs

Gurķīši (labāk jau nu tirgū pirkta vietēja produkcija),  dilles ar visiem ziediem, upeņu lapas, ķiploku daiviņas, sāls un cukrs

Marinādi mūsu ģimenē gatavo ar proporciju 3 ēd.k sāls un viena ēd.k. cukura uz 700 ml ūdens.( bet karam jau sava iecienitā proporcija)

1.solis

Tīri izmazgātās burkās (700 ml) liek dilles ar viziem ziediem, vienu ķiploka daiviņu un kādas 3 upeņu lapas.

2.solis

kārto burkās gurķus

3.solis

katliņā uzvāra ūdeni un pievieno sāli un cukuru, kārtīgi izmasa, lai izšķīst

4.solis

karsto marinādi lej būrkās virsū gurķiem

Brīdinājumi

lejiet pakāpeniski, lai stikls nesaplīst

5.solis

Kad marināde pielieta līdz malām burkas vāko ciet un ļau atdzist izstabas temperatūrā ( pēc tam var likt ledusskapī)


Gurķi ēdāmi ortās dienas vakarā

 

Print Friendly, PDF & Email

0 Replies to “Kā iesālīt gurķus?”

  1. Ja paredzēts gurķēnus ēst tikai otrās dienas vakarā-gurķu sālījums (ne ''marināde'',ja tiktu pieliets etiķis,jā,tā būtu marināde un gurķēni sauktos par marinētiem)ir jālej klāt atdzesēts!
    Lejot karstu sālījumu,gurķīši būs mazsālīti jau pēc stundām sešām,nākamās dienas vakarā tie jau būs sālīti gurķi!
    Jo karstāks sālījums,jo ātrāks rezultāts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *