Biešu aukstā zupa

Vajadzīgs

Aukstās zupas maisījums Vasara
Vārītas bietes (var likt arī marinētas un var ari nelikt nemaz, bet man patīk “biešaināka” zupa)
Redīsi
Gurķi
Ja grib, var pielikt desu (doktora, piena, tirgus u.tml)
Vārītas olas
Kefīrs
+zaļumi, sinepes, mārrutki u.c. garšvielas pēc izvēles

1.solis

Sagriež vai sarīvē gurķus, redīsus un bietes. (un desu, ja liek klāt desu)

2.solis

Pievieno sastāvdaļām aukstās zupas maisījumu un sinepes/mārrutkus pēc garšas.

3.solis

samaisa, pievieno zaļumus un sagrieztu olu. (Ja viss pa biezu var nedaudz pievienot ūdeni)

4.solis

Liek ledusskapī dzesēties, ja gribas vēsāku.

 

Piezīmes

No 1 L kefīra un 1 zupas maisījuma sanāk zupa ~3 cilvēkiem.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Biešu aukstā zupa”

  1. Es daru tā:
    ~1l ūdens;
    1 marinētu biešu burciņa;
    250-300g doktor desas;
    2-3 redīsi;
    4-5 sīpolloki;
    3 vārītas olas;
    1l ķefīra;
    2 nepārāk gari gurķi;
    nedaudz krievu sinepju (deļ pikantākas garšas).
    Labu apetīti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *