Kompots ar ziemassvētku garšu ( smaržu).  Interesanta dāvana vai laba alternatīvā mandarīnu kulītei, ejot ciemos ziemassvētku laikā.  Kompota pagatavošana neaizņems vairāk par 20 minūtēm

Vajadzīgs

Mandarīni (skaits atkarīgs no burkas tilpuma) litra burkā saiet aptuveni 8-10, Karambols jeb zvaigznes auglis , pāris kumkuati (ieteicams, bet var iztikt bez) cukurs. Ar garšvielām var variēt – klasiskais variants – ingvera sakne (ļoti mazliet), kanēļa standziņas, krustnagliņas.  Var pievienot arī gabaliņu vaniļas pāksts vai kardamonu. Atdziestot garšas savelkas un kļūst intensīvākas.

Piezīmes

Gatavojot sīrupu, vajag rēķināt, ka šķidrums aizņems aptuveni pusi no burkas tilpuma. Respektīvi, ja  gatavojat kompotu 1 litra burkā, sīrupam vajadzēs aptuveni pus litru ūdens.

1.solis

Katliņā uzvārām ūdeni, kam pievienojam cukuru. Cukura daudzums  atkarīgs no tā cik saldu kompotu vēlaties. Es uz 1 litru ūdens pievienoju 6 ēdamkarotes cukura .( neviens jums neliedz gatavojot sīrupu to laiku pa laikam pagaršot)

2.solis

Pievieno kanēļa standziņu un pāris krustnagliņas. Ingvera sakni es nevārīju, bet nelielos gabaliņos iegriezu burkā.

3.solis

Kamēr vārās sīrups, nomizoju mandarīnus. Uzmanieties lai mandarīni mizojot nesadalās pa daiviņām. Smukāk izskatās tieši veseli nomizoti mandarīni.

4.solis

Šķēlītēs sagriežam zvaigznes augli

5.solis

Mandarīnus, karambola šķēlītes un veslos kumkuatus kārtojam izmazgātā burciņā

6.solis

Pārlejam  ar sīrupu un aizvākojam

Recepte pirms pāris gadiem noskatītā Mārtiņa Sirmā TV raidījumā