laikam šosezon jau ir ne vien nestilīgi, bet arī nepieklājīgi nerakstīt par ķirbjiem 🙂 Ceru, ka mans ieraksts vismaz būs neparasts uz citu fona, jo būs par ķirbi mikroviļņu krāsnī! Jā, mikroviļņu krāsnī. Fūdblogeri tālāk var nelasīt 🙂
Nenormāli vienkāršs un ātri pagatavojams, un garšīgs ēdiens! Viss sākās ar manis iepirktiem ķirbjiem fotosesijas vajadzībām. Lielveikala pārdevēja nezināja, kādu cenu sist, viņai bija jādodas skatīties stendā, man bēbis rokās niķojās, aiz manis stāvošā dāma saprotoši pasmaidīja.. vienvārdsakot, pārdevēja paziņo, ka tas esot mikroviļņu ķirbis. Ee? Nu lai būtu, man vajag fotosesijai..

Bet es tak esmu taupīgs cilvēks, kas pārtiku nemīl mest laukā…vakarā intereses pēc pagūglēju par mikroviļņu ķirbjiem. Un izrādās- jā, šos mazos, cietos ķirbīšus var lieliski pagatavot mikroviļņu krāsnī.

Vajadzēs;
-nelielu ķirbi ar cietāku mizu
-tējkaroti sviesta
-tomāts
-zaļumi (man bija dilles+pētersīļi)
-siers, ja garšo
– jebkas cits, ko iepildīt ķirbī..IMG_6056

Vispirms pārgriež ķirbīti uz pusēm un izņem sēklas. Viducī ieliek sviesta piciņu, apber ķirbi ar sāli/garšvielām.

Saliek viducī tomātu gabaliņus, kopā ar zaļumiem.IMG_6058

Uzliek siera šķēlīti.

Liek mirkoviļņu krāsnī uz kādām 15 minūtēm (man bija uzlikta jauda 600w)

Un pēc pāris minūšu sagatavošanas un 15 minūtēm mikroviļņu krāsnī, garšīgi smaržo visa virtuve un ēdiens ir gatavs! Un izskatās daudz darbietilpīgāk un glaunāk nekā patiesībā ir 🙂 (Parasti iztek nedaudz suliņa, citreiz vairāk,citreiz mazāk.  Bildē ir padaudz. Un vēl – viņa tā kā sprakšķinās uz šķīvja malām, tāpēc obligāti jāliek šķīvī)IMG_6067

Zinu, ka ir ļaudis, kas neatzīst mikroviļņu krāsnis necik, bet nu, atzīstiet, ka šis ir labāk nekā tajā pašā krāsnī sildīt saldētu picu… 😉