patiesībā šo taisījām jau pagājušajā gadā draugiem kā dāvaniņu. Bet pamācības rakstīšanu visu laiku atliku, atliku…

tātad, nepieciešams:

  • 3ēdamkarotes Baileys, vai tml dzēriena. Domājams, ka var arī Rīgas balzāmu izmantot, bet tad pēc garšas jāskatās, cik daudz.
  • 250-300 gr šokolādi, sasmalcinātu gabaliņos. (ideāli būtu izmantot kausēšanai paredzētās šoko pārslas)
  • 2ēdamkarotes sviesta
  • 100 grami saldā krējuma

papildus- dekorēšanas smukumi, krāsainie graudiņi, kokosriekstu skaidiņas, lazdu rieksti, ko likt viducī..

Katliņā izkausē sviestu, pievieno saldo krējumu un šokolādi, visu maisa līdz izkusis.

IMG_2940

IMG_2941

Pievieno alkoholu, samaisa un liek ledusskapī uz pāris stundām.

Ledusskapī masa paliks cieta, bet nevajag sabīties, ka tā ir pārāk cieta, jo tālāk jādarbojas lielā mērā ar rokām un šokolāde, kā zināms, siltumā kūst..

Tātad ņemam ar karotīti un rokās veidojam bumbiņu. Var viducī ielikt riekstu. Pēc tam apviļā plānotajā dekorējumā. Šī daļa prasa pacietību, jo šokolāde kūst ātri, savukārt, ja pārāk izkususi, tad dekorējums nosmērējas. Tas nav tik vienkārši, kā izklausās, tomēr nedaudz piešaujot roku, jau ir izdarāms samērā veikli.

Atliek vien iesaiņot kastītē un dāvaniņa gatava!

Mums likās, ka smukāk ir ar zelta lodītēm, bet garšīgāk ar kokosriekstiem.. jo lodītes dikti kraukšķēja zobos.

IMG_2982