Raksts tapis sadarbībā ar garšīgo ēdienu blogu zitinja.blogspot.com Vairāk bildes, papildu padomus un citas garšīgu ēdienu foto-receptes meklē tur!  Tu pat nenojauti, ka vari to pagatavot! 

Vajadzīgs

~600gr cūkgaļas cauraudzīša
Liellopa buljona kauli
nepilns kg. skābu kāpostu
2 nelieli sīpoli
2 ķiplokdaivas
4-5ēd.k. miežu putraimi
garšvielas

1.solis
Tātad, noskalojam gaļu zem tekoša ūdens un liekam grāpī. Pārlejam ar ūdeni, pieberam sāli un uz straujas liesmas uzvāram. Tiklīdz parādās putas, visu rūpīgi nosmeļam nost.
2.solis
Kad putas nosmeltas, pievienojam sagrieztu sīpolu, ķiploku un garšvielas. Es izmantoju piparus, laurulapas, smaržigos piparus, melnos maltos piparus kā arī kaltētas dilles un pētersīļus un kādu tējkaroti ķimenes. Tad nogriežam minimālu liesmu un ļaujam gaļai vārīties kamēr tā ir pusmīksta. Aptuveni minūtes 45.
3.solis
Kad gaļa ir pusmīksta, pievienoju apmēram 4-5 ēdamkarotes miežu putraimus un ļauju kādas 10-15 minūtes pavārīties. Tikmēr ņemu skābos kāpostus, pirms likšanas katlā nedaudz nospiež sulu un sagriež smalkāk, ja vēlas. Sulu nelej laukā!
Piezīmes
Šeit piebildīšu, ka man labāk tīk saldskābie kāposti. Taču, ja garšo tāda riktīgi skābena kāpostu zupa, tad labāk izvēlēties skābos skābus kāpostus. Ieteiktu nepirkt jau trauciņos tirgotos skābos kāpostus, jo nereti tiem klāt ir etiķis, kas manu prāt dikti maitā to garšu. Nesaku, ka tirgū nopērkamajos tas nav pievienots, tomēr līdz šim nav nācies uz tādiem uzrauties. Vienmēr garšojuši labi. Parasti pērku kāpostus, kuriem jau burkāns klāt, taču šoreiz nopirkatjiem kāpostiem tie pamaz bija. Speciāli klāt burkānu neliku, taču, ja ir vēlme, to droši var pievienot.
4.solis
Kad putraimi pavārijušies kādas minūtes 10-15 pievienoju sagrieztos kāpostus un no zupas izķeksēju liellopa kaulus. Tā kā tiem bija klāt vēl nedaudz gaļas, tad taupīgā latvieša sindroms, neļāva tos nenoskrubināt nost. Gaļu pēcāk atliku atpakaļ zupā.
5.solis
Turpinām zupu vārīt, līdz cūķis un kāposti mīksti. Pagaršojam, kā pēc garšas. Kad zupa gatav, tad es  no kāpostiem nospiesto sulu pieleju klāt un ļauju zupai brīdi pastāvēt. Pielietā sula dos spēcīgāku kāpostu garšu.
 

 

Nu lūk, zupa gatava. Izvārīto cūķi sagriezu šķēlēs un servēju uz galda. Zupītei pirms pasniegšanas, katram šķīvītī piegriezu svaigu sīpolu. Ja vēlas, var pievienot vārītu kartupeli. Uz rupjmaizītes liku izvārīto gaļu un apsmērēju ar sinepēm. Nu īsti mana tēva gaumē. Labu apetīti!