Viegli pagatavojams pavasara ēdiens. Sastāvdaļas rēķinātas uz aptuveni 3l katliņu

Vajadzīgs

3 kartupeļi, 3 ēdamkarotes miežu putraimu, 200. gr svaigu skābeņu, pusīte buljona kubiciņa ( var nelikt), 1/4 daļa selērijas saknes, burkāns, 2 lauru lapas, sāls. Ola un krējums

1.solis

Katliņā liek vārīties ūdeni, putraimus sietiņā noskalo ar aukstu ūdeni

2.solis

Kad katliņa ūdens sāk vārīties pievieno buljona kubiciņu, lauru lapas, burkānus un  selerijas sakni( burkans un selerijas sakne tiek varīta tikai garšai, tapēc var griezt lielos gabalos, jo pēc novārīšanas viņus ņem ārā no zupas)

3.solis

Nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos

4.solis

Vienlaicīgi katlā liek kartupeļus un putraimus

5.solis

Skābenes noskalo. Saplucina mazakās daļās. Es skābenes plucinu ar rokam, bet var arī griezt ar nazi

6.solis

Kad kartupeļi gandrīz gatavi zupai pievieno sasmalcinātās skābenes.

7.solis

Skābenes nav nepieciešamas daudz varīt. Pievieno zupai un ļauj 2 min uzsilt ( skabenes maina krāsu)

8.solis

Novāra olu

9.solis

Zupu pasniedz ar sakapātu olu un krējumu.