iespaidojoties no tvnet raksta, izmēģināju auksto zupu, kas nav no marinētām bietēm. Nedaudz pielāgoju recepti savai gaumei un padalīšos arī šeit.
Sanāca labāk nekā sākumā likās, turklāt ĻOTI ĀTRI un VIENKĀRŠi!!

Vajadzīgs

litru tomātu sulas
paciņu biezpiena
svaigu gurķi
vienu tomātu
marinētu gurķi (2 vidēja lieluma gab)
zaļumus, t.sk. baziliku
vārītu olu (var arī iztikt)

 

1.solis

sasmalcina biezpienu, lai tas nav vienā klucī un sarīvē gurķi.

2.solis

pielej tomātu sulu, piegriež tomātu un marinētos gurķus, sakapā zaļumus un pievieno zupai. Visu samaisa.

3.solis

Liek zupu atdzesēties, tikmēr nomizo, sakapā olu. Var arī nekapāt, ja nepatīk.