Smuks traucinš vai glīti noformēta paciņa ar pašceptiem cepumiem ir jauka dāvana Ziemassvētkos

Vajadzīgs

260 gr. miltu, 1/2 tējk. kanēļa, 1/2 tējk. sāls, 180 gr. mīksta sviesta, 60 gr cukura un mazliet apviļāvanai, 1 ēdk. skāba krējuma, rīvēta miziņa no pus apelsīna, 50 gr. lobītu pistāciju, 60 gr kaltētu dzērveņu, 1 ola

 

1.solis

Ūdens peldē liekam izkausējam sviestu

2.solis

Lielā bļodā izsijājam miltus(lai nav kunkuļi) kopā ar sāli un kanēli

3.solis

Citā bļodā sakuļam sviestu ar cukuru, krējumu un apelsīnu miziņu

4.solis

Sajauc sviestu ar miltiem ( nevajag sabīties,ja pirmajā brīdī liekas,ka mīlka būs ļoti sausa. Vjagag kārtīgi visu sajaukt, ērtak manuprāt to darīt ar rokām). zMīklā iejauc dzērvenes un riekstus

5.solis

Nomīklas savel desiņu, aptuveni 5 cm diametrā. Spiežot to pret darba virsmu to izveido kantainu

6.solis

Kantaino mīklas desiņu ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz stundām divām

7.solis

ņem ārā no leduskapja, apzieš ar sakultu olu un apber ar cukuru.

8.solis

Griež aptuveni 0,5 cm biezās/plānās šķēlēs un kārto uz cepešpannas ( kurā ieteicems ieklāt cepampapīru).

9.solis

Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep 15-20 min. Cepumiem jabūt zeltaini dzeltaniem

Piezīmes

Es atradu centrāltirgu jau izlobītas un nesālītas pistācijas (dārgākas par parastajām). Pirms tam es vienkārši pirku parāstās izlobiju, skaloju un tad izžāvēju.