3 litri trekna piena, 1 kg biezpiena, 100 gr. sviesta, 3 olas, ķimenes, sāls. Vēl vajadzīgi vairāki lieli katli/bļodas, tīra marle, caurduris

Pienu lej lielā traukā (ņemiet vērā, ka traukā liks arī biezpienu) un liek uz mazas uguns sildīties

Biezpienu padara viendabīgāku – var berzt caur sietiņu, blenderēt ar blenderi. Šoreiz mēs vienkārši sastrādājām (samīcījām, saspaidījām) ar koka karoti.

Kad piens uzsilis ( tas NEDRĪKST MEST BURBULI UN VARĪTIES), liek klāt biezpienu un, ik pa laikam lēni apmaisot , karsē biezpienu pienā

Plīts jānoregulē uz mazāko liesmu, jo pienam ir jākarsējas, bet tas nedrīkst vārīties.

Masai silstot, no biezpiena sāks izdalīties sūkalas, kas arī ir šīs procedūras mērķis. Piens paliks udeņaini dzeltenīgs ar biezpiena kunkuļiem iekšā.

Esiet pacietīgi uzreiz tas nenotiks. Es karsēju kādas 20 minūtes uz lēnas uguns

Bļodā sakuļ olas ar ķimenēm un sāli

Citā katlā vai bļodā (tik lielā, ka tur saies visa siera masa) izkausē sviestu

Atgriežoties pie karsējamās masas – kad sūkalas izdalījušās, masu lej caurdurī, kurā ieklāta marle. Tā, lai “siers” paliek  caurdurī.

Siera masu liek katliņā pie izkausētā sviesta uz mazas uguns. Strauji maisa, lai sviests iemaisās masā.

Tāpat turpinot strauji maisīt (lai masu nepierauj pie katliņa malas),  pievieno olas, kas iepreikš sakultas ar ķimenēm.

Visu masu vēl mazliet uzkarsē, tā pastrauji maisot, lai nepiedeg.
Siera masai būtu jakļūst tādai kā elastīgai

Saslapinātu marli klāj traukā, kurā veido siera formu.

Attēlos redzami Birutas Bernackas tamborējumi :)