Ne vienmēr veikalā var nopirkt humusu, toties konservēti turku zirņi stāv ļooti ilgi un parējās sastāvdaļas vienmēr ir piemājas veikalā.

Garša atšķiras no veikalā nopērkamā. 

Vajadzīgs

Blenderi, piestu vai virtuves kombainu, 1. bundžiņa turku zirņu ( sauc arī par chickpeas un grarbanzo), 2 daiviņas ķiploku, 1/5 daļa svaigi izspiestas citrona sulas, aptuveni 3 edamkarotes olīveļļas, sāls, svaigi malti melnie pipari, pēc vēlēšanas svaigi pētersīļi

1.solis

Zirņiem nokāš udeni un noskalo zem auksta tekoša ūdens. Ieber traukā kurā blenderēs

Pie zirņiem ieliek 2 daiviņas ķiploka,iespiež citrona sulu, pievieno  mazliet sāli  un 2 ēdamkarotes eļļas

2.solis

Visu sablenderē. Ja nepieciešams iemaisa vēl mazliet eļļas

 

Ja garšo var pievienot arī smalki sagrieztus pētersīļus vai pievienot vairāk ķiploka. smērē uz maizes, sāļajiem cepumiem vai izmanto kā mērci dārzeņiem.