Kā panākt, lai, griežot sīpolus, neasaro acis?

Daži efektīvi paņēmiemi, kas palīdzēs izvairīties no asarām, griežot sīpolus

1.solis

Pirms sīpolu griešanas noskalo nazi aukstā ūdenī un nenoslauki.
Ja jāsagriež liels daudzumus sīpolu, naža skalošana jāatkārto vairākas reizes griešanas laikā

2.solis

Mana vecmamma saka, ka griežot sīpolus vajag mutē turēt rupjmaizes šķēlīti.
Nezinu, kā to izskaidrot, bet tas darbojas.

3.solis

Ir pierādījies, ka sīpoli kuri pirms smalcināšanas bijuši ledusskapī, ir mazāk nikni.
Atvēsini savu sīpolu!

Ko es vēl aizmirsu?

Bilde no mrfood.com un 9gag.com

Print Friendly, PDF & Email

16 Replies to “Kā panākt, lai, griežot sīpolus, neasaro acis?”

    1. pilnīgi balta patiesība, es vienmēr piesakos par sīpolu griezēju un tādējādi iegūstu vispārēju labvelību 🙂

  1. Aizmirsi iemācīties latviešu valodu. Nevis 'griežšana', bet gan 'griešana'. Par komatiem nemaz neizteikšos.
    Attiecībā uz tematu – ja kaut ko raksti, iesākumā varbūt kaut kripatu iepazīsties ar tematu. Acis asaro dēļ sērskābes izgarojumiem. Tos efektīvi novērš ūdens. Viss, kas vajadzīgs, griežot sīpolus – darīt to zem tekoša ūdens.

  2. Es atvainojos par ortogrāfiju un interpunkciju.

    kas attiecas uz ķīmiskajiem procesiem, nē, tiešām par to nedomāju griežot sīpolus.

    cerams Viesi izrakstīs kādu pamācību par tiem

    1. Gatavošana ir ķīmijas formulas. Ja par to nedomā, tad ēdiens ir bezgaršīgs. Bet ne visiem ir lemts izbaudīt garšas un tāpēc ir tādi garšas nomācēji, kā vegetas, kečupi un majonēzes.

  3. Man virtuvē stāv peldbrilles. Ja sīpolu daudz leik zem ūdes un skalo to sēru nost- viņš zaudē sulīgumu. Kad atgriezīšos dzimtenē, notiekti izmāģināsu rupjmaizi mutē.

    to Viesis, kurš lāpa pasauli ar pareizrakstību: Sawljukinj, nekjer krenjkji, buchinjazzzz ;o*

  4. jā, ar lēcām tiešām neasaro acis. dažreiz, kad daudz sīpoli jāsagriež, speciāli ielieku lēcas.

    un vispār sīpoli kož caur degunu, nevis acīm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *