olasPiedāvājam atsevišķas noderīgas lietas, kas cerams palīdzēs olu skaistumkonkursos vai spēka cīņās.

1.solis

Olu svaigums.
Olas svaiguma mērīšanai ūdens burkā izšķīdina ēdamkaroti sāls. Ja ola nogrimst, tā ir svaiga. Ja peld pa virsu — nu, paši zināt, kas tā dara.
Ne visai svaigas olas peldēs kaut kā pa vidam.

2.solis

Olu vārīšana.
Olas vārīt labāk uz mērenas liesmas. Pie lēnas uguns cietāks sanāks dzeltenums,bet pie spēcīgas — baltums.

3.solis

Lai vārot neplīst olu čaumala.
Lai olu čaumala saglabātos vesela līdz vārīšanās beigām – olas pirms vārīšanās 1 stundu vajag paturēt istabas temperatūrā. Ūdenim pievieno 1 lielu sauju sāls

4.solis

Vienmērīgs krāsojums.
Lai olas krāsotos vienmērīgi, tās vispirms jāattauko. To var darīt ar spirtu vai siltu ziepjūdeni, sālsūdeni, etiķūdeni.

5.solis

Krāsu košums (un olas izturība)
Dēļ etiķa pievienošanas krāsas šķīdumā, olas kļūst košākas, bet švakākas.

6.solis

Pēc krāsošanas
pēc krāsošanas jāļauj olām pašām nožūt, jo, slaukot to dvielī vai salvetē, krāsojums var nobružāties un dvielis sasmērēties.

7.solis

Spīdums.
Lai olas labāk spīdētu, tās apstrādā ar sviestu vai eļļu.

Padomus apkopoja zemnieks.info – Latvijas lauku pārtikas produkti bez starpniekiem!