Vajadzīgs

Ingvera sakne;
Medus;
Citrons;
Kā arī daži virtuves piederumi, kā nazis, virtuves dēlītis un trauks, kur dzērienu pagatavot. Es personīgi izvēlējos lielisku bļodu, kurai nevar pārliet pāri un, kura attiecīgi iztur verodša ūdens klātesamību!

1.solis

Sagriežam ingveru plānās, glītās ripiņās. To var arī rīvēt, ja ir vēlēšanās.

2.solis

Sagrieztās ingvera ripiņas ievietojam lieliskajā bļodā, trauka lielums un tilpums atkarīgs no tā cik būs dzērāji, jo vairāk dzērāju, jo attiecīgi lielāks trauks. Trauka saturu aplejam ar uzvārītu karstu ūdeni. Atdzesētajam dzērienam pievienojam medu un izspiestu citrona sulu.

 Atdzesējam dzērienu apmēram līdz 40˚temperatūrai, ne karstāku  un tikai tad pievienojam medu, jo medus pie augstas temperatūras zaudē savas dziednieciskās īpašības!

3.solis

Un dzēriens ir gatavs! Lejam to glāzē ar ledus gabaliņiem. Kolosāls, spirdzinošs un veselīgs dzēriens gaidot plaukstošo pavasari!

Piezīmes

Ņemot vērā, ka ingvers ir ne tikai veselīgs un tas lieliski piepilda ar enerģiju un možumu, tam piemīt nedaudz asa, pikanta un viegli dedzinoša garša. Tādēļ dzēriena stiprumu, ja to var tā saukt, regulējam paši. Jo tas ilgāk “ievelkas”, jo ņiprāks dzēriens būs.