Kā pagatavot vecrīgas?

Vajadzīgs

Konditorejas maisiņš ar uzgali.
Mīklai:

  • Milti – 100 gr.
  • Margarīns – 50 gr.
  • olas  – 3 līdz 4 gab.
  • sāls – šķipsniņa
  • ūdens – 90 gr.
  • Krēmam:
  • Pūdercukurs – 100 gr
  • sviests – 100 gr.
  • biezpiens – 280. gr
  • Vaniļas cukurs – 0,005 gr.
1.solis

Gatavo plaucēto mīklu:
Ūdenim pievieno sāli, taukvielas un visu uzvāra.

2.solis

Karstajā šķidrumā ber visus paredzētos miltus.

3.solis

Masu maisa līdz izveidojas liela pika.

4.solis

Tālāk mīklu atdzesē līdz kādiem 60 – 70 grādiem.

5.solis

Kamēr mīkla dzesējās, sakuļ 3 olas.

6.solis

Olas mēģina iemaisīt mīklā, tā lai mīkla uzsūc šķidrumu, ja liekas, ka pietrūkst, sakuļ arī ceturto olu.Tas jādara kamēr masa kļuvusi tāda lai to varētu izspiest caur konditorejas maisiņu.

7.solis

caur konditorejas maisiņu uz cepešpannas spiež apmēram 40 gr. smagas bumbiņas

8.solis

Liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 200 – 210 grādiem. apmēram 10 – 30 min.

Brīdinājumi

Pirmās 5 min krāsni atvērt nedrīkst!

9.solis

Gatavo biezpiena krēmu, visu kopā sablenderējot.

Piezīmes

Sviestu pirms tam mazliet atkausēt, lai ir mīkstāks.

10.solis

krēmu caur konditorejas maisiņu pilda atdzesētos plaucētās mīklas bumbulīšos. Pildīšanas vieta pēc katra paša izvēles.

11.solis

Beigās pārkaisa ar pūdercukuru

Piezīmes

No šī daudzuma produktu jums sanāks apmēram 5 vecrīgas, tas i,r ja visas bumbiņas būs 40 gr. smagas, bet pēc pieredzes visdrīzāk būs vairāk un katra sava izmēra! 😉

Labu apetīti! 🙂

0 Replies to “Kā pagatavot vecrīgas?”

    1. Nu, ja roku vari pielikt, tātad būs laba! 😉
      Tie grādi tur tik tā, galvenais lai pārlieku neatdziest, vai nav pārāk karsta!

    1. Nu ja bez biezpiena, tad var izmēģināt putukrējuma, šokolādes un smalcinātu riekstu pildījumu! Viss ko iztēle atļauj! 😉

    1. Viss atkarīgs vai ir vēlēšanās ar vārītu vai parastu iebiezināto pienu, jebkurā gadījumā viņas būs ļoti saldas. Lai nomāktu saldumu man šķiet var arī pielikt riekstus vai kaut ko citu neitrālu, lai mazliet nomāktu to saldumu!, tikai jārēķinās, ka tas viss pēc tam ir kaut kā arī jādabū iekšā, tāpēc jātaisa lai krēms ir izspiežams caur konditorejas maisiņu.

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.