Vajadzīgs

mēs ēdām 3 cilvēki, tad nu mums bija šādas sastāvdaļas:

  • baklažāni (3 vidēja izmēra)
  • tomāti (kādi 4-5)
  • mozarella siers (2 paciņas)
  • ķiploks (kādas 3-4 daiviņas)
  • olīveļļa

1.solis

Sagriež baklažānus gareniski, kā redzams bildē. Apkaisa nedaudz ar sāli, ļauj “sasuloties”, bet nevis tā, ka viņi paliek slapji vai kā, bet nu ļauj sālim nedaudz iedarboties..

2.solis

notīra un saspiež, vai smalki sakapā ķiploku, sajauc tos ar olīveļļu. Grūti pateikt olīveļļas daudzumu, bet nu tā, lai visus baklažānus var ar viņu iesmērēt. Kādas 7 ēdamkarotes vismaz.

3.solis

sagriež tomātus un mozarellas sierus. Viss ripiņās/šķēlītēs.

4.solis

Baklažānus apsmērē ar eļļas/ķiploku maisījumu.

5.solis

ieslēdz sildīties cepeškrāsni, man bija uz 200 grādiem, bet man tāda maza un švaka elektriskā. Jaudīgākām varbūt labāk mazāku karstumu.

6.solis

Kārto cepešpannā šādā secībā- baklažāna šķēle, tomāts, mozarella, garšvielas (mēs uzbērām piparus, oregano un nedaudz rozmarīnu) un atkal baklažāns. Liek pannā un cep kādas 40 minūtes, bet vispār jāskatās, kad baklažāni mīksti un viss izskatās gatavs, tad var ēst.

Piezīmes

slinkuma dēļ liku to visu uz cepampapīra, bet tā nebija tā labākā doma..no dārzeņiem iztecēja šķidrums un cepampapīrs peldēja tajā šķidrumā. Vēlāk gan tas iztvaikoja, bet nu cepampapīrs tur varēja nebūt.

Dēļ lielā izsalkuma un ēdiena labās garšas, visu tik ātri apēdām, ka nepaguvu nobildēt galarezultātu… oops  🙂