Vajadzīgs

Maskarpone  sieru( uz 500 gr siera 5 olu dzeltenumi), olu dzeltenumus, dāmu pirkstiņus jeb  Savoiardi cepumus, cukuru( uz katru olu dzeltenumu 50 gr.), vairākas tasītes stipras kafijas ( espresso), amaretto (mandeļu) liķieri vai citu araomatisku alko ( man bija mazliet konjaks un es pievienoju mandeļu esenci), cukuram ( ja grib) var pievienot vaniļas cukuru, šokolādi dekorēšanai.

Bļodu, zupas šķīvi un trauku tiramisu kartošanai ( ēsrtāk ņemt četriem stūriem)

1.solis

Lielā bļodā iesit tikai olu dzeltenumus un pievieno visu cukuru.

2.solis

Pagatavo stipru kafiju, (velams bez biezumiem, jo kafijā mērcēs cepumus. ) un ielej traukā atdzist. Pievieno alkoholu vai esences.

3.solis

Olas dzeltenumus un cukuru kuļ, līdz masa ir gaiši dzeltena un viss cukurs izkusis( ērtāk ir izmatot elektrisko putotāju).

4.solis

Masai pievieno Maskarpone sieru. Uzmanīgi iemaisa sieru, līdz krēms iegūst viendabīgu konsistenci.

5.solis

Cepumus ar vienu pusi mērc kafijā un kārto traukā. Trauka augšpusē vēlams likt cepuma pusi kas ir ar cukuru.

6.solis

Kārtu skaits atkarīgs no izvēlētā trauka un izejvielu daudzuma.

7.solis

Pēdējai jābūt krēma kārtai.

8.solis

Pa virsu vienmērīgi uzrīvē šokolādi.