Vajadzīgs

20100127205849_s8006097

  • Konditorejas maisiņu.
  • mandeles – 250. gr
  • šokolāde – 100. gr
  • olu baltumi – 120. gr tās ir apmēram 4 olas
  • pūdercukurs – 200.gr

1.solis
Mandeles noplaucē, notīra, nožāvē un sasmalcina.

2.solis
šokolādi uz rīves sasmalcina.

3.solis
gatavo olbaltuma masu: baltumu puto līdz stingrām putām

4.solis
Tad putojot pakāpeniski pievieno pūdercukuru.

5.solis
Kad masa ir palielinājusies 5 – 6 x, putas ir stingras un sniegbaltā krāsā pievieno atlikušo pūdercukuru un citas garšvielas (vaniļjas cukuru, vai visu citu kas ienāk prātā!) un masa ir gatava.

6.solis
šokolādi un mandeles sajauc kopā.

7.solis
olbaltuma masā iecilā šokolādes un mandeļu masu.

Brīdinājumi
Tikai nekratiet masu un nesitiet no no karotes nost, citādi tā var sakristies!

8.solis
Ar konditorejas maisiņu veido apaļus cepumus uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

9.solis
Cep cepeškrāsnī 100 – 110 grādiem apmēram 1 – 2 h.

Piezīmes
šie cepumi ir vairāk jākaltē, nekā jācep, un arī šeit nevajadzētu lieki krāsni virināt, vismaz sākumā. Tie būs gatavi, kad pārplēšot vidu tur nebūs ķepīga masa. Pēc tam gan atdzesējiet lai tie izkalst vēl labāk. Sanāks apmēram pusotra panna.
Labu apetīti! 🙂