Reiz mēs ar draudzeni tomēr pamēģinājām PAŠAS pagatavot piparkūku mīkli. Recepti ņēmām no  calis.lv.  Lūk, kā mums gāja!

Vajadzīgs

  • Burciņa iesala ekstrakta
  • puskg margarīna
  • cukurs (apmēram puskg)
  • garšvielas
  • 2-3 ēdk krējums
  • 2 olas
  • milti (kāds kg).

1.solis
Pannā sabrūnina cukuru, t.i. uzber uz pannas un kausē. Sākumā tas notiek palēnām, bet kolīdz sākas, tad kūst strauji. Viņš arī paliek tumši brūns, nevajag sabīties.

2.solis
Paralēli, t.i.vienlaikus katlā silda iesalu ar margarīnu. Mīkla biegu beigās taps šajā katlā,tāpēc jāizvēlas pietiekami liels.

3.solis
Kafijas dzirnaviņās samaļ garšvielas (piparus, virces, kreicnagliņas, koriandru, muskatriekstu, ingveru, kanēli). Vislabāk ir sekot smaržai, kāda tā veidojas un vai līdzinās jūsu iedomātajai visgaršīgāko piparkūku smaržai. Ja nepatīk ingvers, to liek mazāk. Laikam korandrs, kreicnalgiņas un pipari ir tie, kas viedo pamatsmaržu/garšu. Kopā sanāca kādas 3 ēdamkarotes ar samaltām garšvielām. Bet mīkla mums sanāca maiga, tāpēc droši vien nebūtu ne vainas arī daudzāk garšvielas.

4.solis
Pieber siltajam iesalam garšvielas, izmaisa.

5.solis
Pēc tam no pannas lēnām lej iesalā sabrūnēto cukuru. Uzmanīgi, tas ir ļoti karsts un arī čurkstēs un burbuļos.

6.solis
Visu samaisa un ņem nost no uguns. Pēc tam ber miltus un tik maisa.

7.solis
Kad mīkla tāda vijīga palikusi, tad piemaisa krējumu, olas.

Brīdinājumi
Ar miltiem nevjag forsēt. Tos vienmēr varēs paspēt pielikt. Mīkla atdziestot diezgan daudz sacietē.

8.solis
Atstāj uz pāris nedēļām vēsumā. Ledusskapī vai pieliekamā.

9.solis
Taisīšanas laikā nekas nav jāmīca, bet pēc nostāvēšanās, pirms piparkūku cepšanas, tad gan vēl jāpiemīca milti.