Vajadzīgs

300 ml saldā krējuma, 50. gr. cukura, 1 vaniļas pāksts, 2 tējkarotes želatīna, mazliet sviesta, zemenes (vai citas ogas) mērcei.

Piezīmes

Man bija vasarā sasaldēto zemeņu krājumi, ja Tavi vasaras krājumi beigušies var izlīdzēties ar kivi mērci. Vajadzīgs svaigums, kas līdzsvaro krēma saldumu un ko tur liegties – treknumu.
1.solis
želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.

2.solis
Mazā katliņā ielej saldo krējumu.

3.solis
Vaniļas pāksti šķērsām pārgriež uz pusēm un ar naža galiņu izskrāpē pāksts vidū esošās mazās, melnās sēkliņas. (man ērtākais liekas sēkliņas bakstīt ārā tieši virs katliņa, mazāk iet zudumā).

4.solis
Saldajam krējumam pievieno arī pašu vaniļas pāksti un visu cukuru.

5.solis
Liek krējumu ar vaniļu  uz mazas uguns karsēties minūtes 10. Uz karsēšanas beigām vaniļas pākstis izņem ārā.

6.solis
Trauciņus kur liks saldo viegli iesmērē ar sviestu.

7.solis
Kad želatīns uzbriedis un krējums jau labu brīdi karsējies, želatīnu ūdens peldē izkausē.

8.solis
Maisot krējumu, lēnām pievieno izkausēto želatīnu, visu samaisa.

9.solis
Masu lej trauciņos.

10.solis
Liek aukstumā ( ledusskapī) atdzist un saželēt ( konkrēti manos traukos masa sastinga 2 h laikā).

11.solis
Pirms pašas pasniegšanas mērcei domātās ogas sablenderē vai izberž caur sietu.

12.solis
Saldos ņem ārā no trauciņiem un pasniedz ar ogu mērci.

Piezīmes

Izmantotās vaniļas pākstis izžāvē un var lietot atkal. Var vaniļas pāksti ielikt cukurtraukā un iegūt vaniļas cukuru!