Pamācība paredzēta tiem, kas apgūst informāciju par alkohola lietošanu.

Pamācībai ir informatīvs raksturs un tās mērķis nav mudināt “ieraut” pār mēru.


Vajadzīgs

Tumšais alus*
Kanēļstandziņas
Krustnagliņas
Cukurs – pēc garšas
Smalki sagriezti āboli
Katls
_____
*Lai noteiktu labāko šķirni nepieciešami individuāli eksperimenti (autors izmantoja “Brāli”, Aldara “Porterim”, ņemot vērā garšas īpatnības varētu būt jāliek mazāk cukura)

1.solis

Cukura karamelizēšana. Ielejiet katliņā nedaudz ūdeni un pievienojiet cukuru.
Sautējiet masu kamēr cukurs būs izkusis un ieguvis viegli brūnu nokrāsu.

2.solis

Alus pievienošana. Pielejot alu karamelizētajam cukuram jāmaisa gan būs, lai alus garša būtu viendabīgāka.

3.solis

Garšvielas. Līdzīgi kā ar karstvīna pagatavošanu, karstalum garšvielas pievieno gatavošanas laikā.
Ābolus pievieno kopā ar garšvielām.
N!B! Neļaut alum uzvārīties.

4.solis

Optimālais alus sildīšanas laiks – līdz sāk versmot
Alu sildot, tam ir tendence putot – tas būtu jāņem vērā izvēloties kādu katliņu ņemt.

Pirms uzsākt karstalus gatavošanu, apsveriet savas fiziskās iespējas paterēt lielu apjomu silta šķidruma 🙂