Vajadzīgs

14 vidēji lieli āboli
Sviests (pannas iesmērēšanai)
Kanēlis
~ Cukurs 1/2 glāze
Drumstalām:
Sviests 100g.
Milti (6 šaujas)
Cukurs 1/2 glāze
Vaniļas mērcei:
3 olu dzeltenumi
2pac.vaniļas cukurs
1/2 L piens
50 g cukura
Citi priekšmeti:
2 bļodas
nazis
neliels katliņš
cepampanna
karote
1.solis
Pārgiežam ābolus uz pusēm, izņemam serdes, nemizojam (taču var arī mizot)

Iesmērējam cepampannu ar sviestu
Saliekam ābolus uz iesmērētās pannas ar vēderiņiem uz leju
2.solis
Katram ābolam serdes vietā ieberam pus tējakroti cukura, lai vairāk salduma

Pārkaisām nedaudz kanēļa katrai ābolu pusītei

3.solis
Tad ņemam vidēja lieluma bļodu ar nazi bļodā saplucinām 100 g sviesta, pievienojam 1/2 glāzi cukura, aptuveni 6 saujas miltu.
Tad ķeramies pie šīs masas mīcīšanas, līdz izveidojas drumstalu konsistencei līdzīga masa, kas vairs nelīp pie rokām.
Drumstalas gatavas!


4.solis
Gatavās drumstalas pārberam visiem uz pannas esošajiem āboliem un ar nolūku arī uzberam uz pašas pannas (drumstalas būs sacepušās karamelizētas un krauksķīgas.

5.solis
Kad tas viss ir paveikts, var likt iekšā cepeškrāsnī uz 200 grādiem, pārbaudot ābolus līdz tie kļūst mīksti (līdz ar karoti ēdamai konsistencei), kad āboli ir kļuvuši mīksti, un drumstalas uz pannas ir apcepušās, tad var ņemt laukā no krāsns un sākt gatavot vaniļas mērci.

6.solis
Vaniļas mērces pagatavošana:
Paņemam vidēja lieluma bļodu, ieberam 50 g cukura, 2 paciņas vaniļas cukura, pievienojam 3 olu dzeltenumus. Visu samaisām.
Paralēli šim procesam uzliekam vārīties 0,5 l piena.
Kad piens ir uzvārīts, tad to pielejm klāt bļodā samaisītajiem cukuriem un olām, (nepārtaukti maisot) visu šo šķidro masu ielejam atpakaļ katliņā kurā tika vārīts piens.

Visu šo šķidro masu karsējam līdz tā uzkarst. Voilā! Vaiļas mērce ir gatava!

7.solis
Paņemam saldā ēdiena trauciņu, ieliekam tajā uzceptos ābolus ar gardajām drumstalām un pa virsu skaisti uzlejam karsto vaniļas mērci.
Gardums ir gatavs pasniegšanai! Labu apetīti!