Eksotiski saldskābi vistas spārniņi (coca-cola vista)

Šo vienkāršo, bet interesanto vistas pagatavošanas veidu man ierādīja pavisam īsta ķīniete :), kas kādu brīdi dzīvo Latvijā. Visi nepieciešamie produkti ir viegli pieejami jebkurā pārtikas veikalā, tapēc nebūs jāsaspringst uz kādu specifisku garšvielu meklēšanu.

Vajadzīgs

500g vistas spārniņus (vai citus gabalus, kas nu labāk iet pie sirds)
1 puravu
5cm svaiga ingvera saknes
tumšā sojas mērce
0,5l Coca-cola


1.solis
Puravu nomazgā (uzmanīgi starp slāņiem var būt smiltis) un balto daļu sagriež ripiņās.

2.solis
Ingvera sakni nomizo un arī sagriež plānās šķēlītēs.

3.solis
Vistas spārniņus sadala “reizinātājos” un liek marinēties uz kādām 20min ar sagriezto ingveru un puravu.

4.solis
Kad 20 minūtes pagājušas, uzkarsē padziļu pannu un ātri apcep spārniņus, kad tie sāk krāsoties pielej sojas mērci un apmaisa. Nedaudz vēl pacep.

Piezīmes
Sojas mērci noteikti vajadzēs pievienot vēl, kad pieliesiet kolu, jo jālīdzsvaro saldā un sāļā garša. Nevaru pateikt, cik daudz būs vajadzīgs, jo sojas mērces un kolas atšķiras saldumā/sāļumā. Tas katram jāpagaršo un jāpielej pēc vajadzības. Var izmantot arī sāli, ja sojas mērci negribas tik daudz.


5.solis
Tad pielej coca-cola un uz lēnas uguns sautē, kamēr tā novārījies aptuvani par pusi no sākotnējā tilpuma un mērce sabiezējusi un palikusi tāda kā sīrupaini bieza.

6.solis
Spārniņus var pasniegt vienkārši kā uzkodu, garšo labi arī aukstā veidā, vai pagatavot rīsus vai rīsu nūdeles kā piedevu, kas labi garšo ar saldskābo coca-colas mēci.

 

0 Replies to “Eksotiski saldskābi vistas spārniņi (coca-cola vista)”

  1. kāpostus arī ir labi štovēt colā.Ja nav colas-fantu arī var izmantot.Gaļas vietā tik ledenes jāliek (ledenes var aizstāt ar šokolādi un siļķi).
    Jā-ķīniešiem coca-cola ir nacionālais ēdiens!
    STULBUMS.

  2. Vista sautēta coca-col`ā?
    Šito stulbumu var uzrakstīt dumja pamatskolniece…''cāļa virtuvē''mācot bērnudārzniekus,kā izklaidēties,kamēr vecāki nav mājās,sabojāt vakariņām paredzēto ēdienu un,atnākot vecākiem,dabūt kāvienu.

    1. a) neviens jau nespiež ēst;
      b) līdz šim visi skeptiskie un kritiskie, kuri ļāvušies šo viņiem pagatavot, pēc tam vairs nav tik kategoriski… un arī pāri nekad nekas nav palicis, jo viss tiek apēsts līdz pēdējam..

    2. Dille,šamējos vismaz izdevās atkačāt? un kā viņiem ar akniņām,pēc skābē sautētas vistiņas?
      Visā tajā pasākumā pilnīgi vienalga bija vistai-viņa jau bija beigta 🙂

    3. Ļoti apsmaidījos par šo super pozitīvo komentāru. Domājams, ka Rodzers66 ir pagatavojis šo recepti un pats uz savas ādas (kuņģa) izmēģinājis CIK BRIESMĪGA ir šī recepte! 😀
      Starp citu ķīniešu ikdienas virtuvē kola tiek izmatota ļoti daudz, jo viņu ēdieniem ir raksturīga saldenā garša!
      Un piekrītot dillei, varu tikai teikt, ka neviens jau nespiež ēst un arī savu žulti izgāzt var citur :))

  3. sākumā izlasīju " kā pagatavot elektroniskus…spārniņus" un nodomāju – beidzot!!!!! beidzot laiks ietaupīsies, jo varēs arī paēst elektroniski… 🙂 bet tomēr vēl nekā 🙁

  4. Es nupat dazhas dienas atpakalj gatavoju spaarninjus …sauteeju sojas meercee ar medu!Mazo pudeliiti sojas meerces un apm 2-3 ed,k. medus,veel uudeni arii pieleeju,lai spaarninji vairaak skidrumaa.Neko vairaak arii nevajag.Sautee apm 45.min.Kad gatavi..skidrumu notecina un izmet,jo paaraak piesaatinaats un nav garshiigs!Toties spaarninji bija vienkaarshi SUPER!!!!!Iists kjiinieshu variants!Iesaku visiem pameegjinaat!Es vistinjas pat neapcepu-sauteeju taapat!Lielisks naskjis!Buus jaauztaisa atkal!

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.