Dažreiz gadās, ka putukrējums nepakam negrib kulties. Iespējams, ka vaina ir pašā saldajā krējumā, tomēr pirms mest plinti krūmos var pamēģināt šādus paņēmienus, lai puturējums labi sakultos.

Vajadzīgs

  • saldo krējumu 30% vai vairāk (kafijas krējumu saputot nevarēs!)
  • cukuru
  • mikseri vai putojamo slotiņu
  • pēc vēlēšanās va pievienot arī vaniļas cukuru, želatīnu

Putojot saldo krējumu ļoti svarīgi ir, lai tas būtu auksts. Arī trauku, kurā puto, ieteicams pirms tam ielikt ledusskapī.

Vēl putukrējumam var pievienot stingri saputotu olas baltumu vai saputotu olas baltumu, kas sajaukts ar uzbriedinātu želatīnu.

Putukrējums jāputo ātri, lai tas nesaietu sviestā.

Zinu, ka veikalos var dabūt speciālus putukrējuma biezinātājus, bet pati gan neesmu mēģinājusi tos izmantot, tapēc nevaru komentēt, kas notiek.