Kā izcept šokolādes mufinus (keksiņus)?

Lielisks brīvdienu brokastu, kuras  pāraug pēcpusdienas tējā, našķis.  Mufini, glīši salikti groziņā,  lielisks ciema kukulis, ejot ciemos.

Vajadzīgs

Milti (10 ēdam karotes),  ola (1 gab.), piens (200 gr) , sviests (100 gr), cukurs (5 ēdam karotes), cepamais pulveris (2 tējkarotes) , šokolādes pulveri (3 ēdamkarotes, bet var vairāk, ja gribas), šķipsniņa sāls. Šokolāde  iemaisīšanai mīklā, man  bija gan baltā, gan tumšā. Vaniļas cukurs pēc vēlēšanās.
2 bļodas sastāvdaļu sajaukšanai. Mufinu cepamā veidne, vai vienreizējie  papīra groziņi (

nopērkami Duni veikalos un manīti arī Drogās)

1.solis

Uz plīts katliņā ar siltu ūdeni, liekam trauku ar sviestu. Kuru kausējam udens peldē

2.solis

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas ( miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, šokolādes pulveri)

3.solis

Kad sviests izkusis, atsevišķā traukā sajauc – sviestu, pienu un olu. Kārtīgi samaisa

4.solis

Bļodā ar sausajām sastāvdaļām izveido bedrīti, kurā ielej piena sviesta maisījumu

5.solis

Visu uzmanīgi samaisa kopā, lai neveidojas kunkuļi

6.solis

Ieslēdziet cepeškrāsni un noregulējiet uz 200 grādiem

7.solis

Sadaliet mīklu daļās, vienai pievienojiet sasmalcinātu balto šokolādi, otrai daļai sasmalcinātu tumšo šokolādi.

8.solis

Aizpildiet ar mīklu 3/4 no mufinu veidnes vai papīra groziņa. Ņemiet vēra, ka keksiņi piebriedīs!

9.solis

Lieciet mufinus krāsnī un cepiet 15 – 20 minūtes 200 grādu temperatūrā

 

11 Replies to “Kā izcept šokolādes mufinus (keksiņus)?”

  1. Jaaa, vieniigi jaskatas, kads ir kakao(shokolades) procents. Nesqiuk un visi tie nederes, jo tur cukurs vairak neka kako(shokolade)

  2. un receptē norādītie daudzumi noved pie 12 mufiniem? attiecīgi, ja es gribētu 24 gab, tad man visu vajag2x vaira?cik ilgi tam visam kopā vajag laiku? šitas varētu būt mans 5dienas vakara challenge!

    aaa.. un ja es taisu tajos papīra trauciņos,tad tie trauciņi jāliek uz cepeškrāsns pannas vai uz tās redeles, vai vienalga?

  3. man sanac aptuveni 17 mufini 🙂 laiku nevajag daudz, miklas sajaukshana, kadas 10 minutes, paraleli jau silda krasni, un tad tik cik ielikt un iznemt! 🙂 tas tak ir amīšu svetdienas rita ēdiens!!!

    traucinus novieto uz redeles, tikai atceries, ka mufini vel celsies, miklai jabut tikai 3/4 no traucina

    1. vienkārši sadalītiem. Taisnību sakot, man tas ir nemīļākais darbs no tā visa. Viņa jau tikuntā izkūst.

  4. Es cepu uz pašas karstākās temperatūras uz viszemākā "plaukta", kad cepu pēc norādītā, tad mufini neuzpūtās un piedega apakšā. Cepu 15min. Savādāk, šī ir labākā no visām receptēm, ko esmu mēģinājusi. Man sanāk divas plātis, tas laikam ir 24 mufini

Leave a Reply to Viesis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.