Lielisks brīvdienu brokastu, kuras  pāraug pēcpusdienas tējā, našķis.  Mufini, glīši salikti groziņā,  lielisks ciema kukulis, ejot ciemos.

Vajadzīgs

Milti (10 ēdam karotes),  ola (1 gab.), piens (200 gr) , sviests (100 gr), cukurs (5 ēdam karotes), cepamais pulveris (2 tējkarotes) , šokolādes pulveri (3 ēdamkarotes, bet var vairāk, ja gribas), šķipsniņa sāls. Šokolāde  iemaisīšanai mīklā, man  bija gan baltā, gan tumšā. Vaniļas cukurs pēc vēlēšanās.
2 bļodas sastāvdaļu sajaukšanai. Mufinu cepamā veidne, vai vienreizējie  papīra groziņi (

nopērkami Duni veikalos un manīti arī Drogās)

1.solis

Uz plīts katliņā ar siltu ūdeni, liekam trauku ar sviestu. Kuru kausējam udens peldē

2.solis

Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas ( miltus, cukuru, cepamo pulveri, sāli, šokolādes pulveri)

3.solis

Kad sviests izkusis, atsevišķā traukā sajauc – sviestu, pienu un olu. Kārtīgi samaisa

4.solis

Bļodā ar sausajām sastāvdaļām izveido bedrīti, kurā ielej piena sviesta maisījumu

5.solis

Visu uzmanīgi samaisa kopā, lai neveidojas kunkuļi

6.solis

Ieslēdziet cepeškrāsni un noregulējiet uz 200 grādiem

7.solis

Sadaliet mīklu daļās, vienai pievienojiet sasmalcinātu balto šokolādi, otrai daļai sasmalcinātu tumšo šokolādi.

8.solis

Aizpildiet ar mīklu 3/4 no mufinu veidnes vai papīra groziņa. Ņemiet vēra, ka keksiņi piebriedīs!

9.solis

Lieciet mufinus krāsnī un cepiet 15 – 20 minūtes 200 grādu temperatūrā