Ļoti gardi mufini! Riekstu daudzumu var variēt pēc patikas (pati nākamreiz likšu vairāk). Sanāk 16 mufini.
No šīs pašas mīklas, lejot to kūkas formā, var cept arī burkānu kūku.

Vajadzīgs

Mufiniem:
50 gr valriekstu vai pekanriekstu, 270 gr mizotu burkānu, 1 nomizotu ābolu, 260 gr miltu, 250 gr cukura,  3 olas, 180 ml eļļas (neitrālas garšas cepamā eļļa),  3/4 tējkarotes sodas,  pusotra tējkarote cepamā pulvera,  1/2 tējkarote sāls,  pusotra tējkarote kanēļa,  1 tējkarote vaniļas ekstrakta (var aizstāt ar esenci vai vaniļas cukuru).

Glazūrai (var iztikt arī bez, bet glazūra ir ļoti garda)
120 gr krējumsiera,  3 ēdamkarotes pūdercukura, 1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1.solis

Riekstus uz pannas apgrauzdē un atdzesētus sasmalcina (izmantoju piestu vai arī nazi) .

2.solis

Ieslēdzam cepeškrāsni un noregulējam uz 180 grādiem, lai iesilst.

3.solis

Ābolu un burkānus sarīvē.

4.solis

Bļodā sajauc visas “slapjās” sastāvdaļas. Sākumā sakuļ olas, tad pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu.

5.solis

Sarīvētos burkānus un ābolu sajauc ar olu – eļļas maisījumu.

6.solis

Citā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli un kanēli. Pievieno sasmalcinātos riekstus.

7.solis

Bļodā ar sausajām sastāvdaļām iejauc burkānu-eļļas masu un samaisa.

Piezīmes

Šajā brīdī likās, ka masa ir daudz par sausu tamdēļ tika pievienots mazliet piena, līdz izveidojas mīklas konsistence.

8.solis

Ietauko mufinu formu, salej mīklu formā.

9.solis

Liek cepties cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm. Mufinu gatavību pārbauda iedurot sērkociņu, ja tas iznāk ārā sauss- mufini gatavi.

10.solis

Kamēr mufini cepas, pagatavo glazūru. Sajauc krējumsieru ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.

11.solis

Atdzesētu mufinu “cepurītes” noziež ar glazūru. Ja grib, var uzbērt kādus dekorus.

Piezīmes

Glazūrai jāizmanto  pūdercukurs, jo parastā cukura kristāli ir parāk lieli un krējumsierā neizšķīdīs pilnībā. Sastāvdaļas būs vieglāk sajaukt, ja krējumsiers būs nevis tikko no ledusskapja, bet gan istabas temperatūrā.