kā bez sīpolu mizām iegūt sulīgi brūnu toni, krāsojot Lieldienu olas?

Vajadzīgs

olas
malta kafija, kuru nav īpaši žēl lietot šādiem mērķiem (kādus 50-70 gramus uz puslitru ūdens)

1.soliskafijas

Uzvāra stipru,stipru kafiju. Ļauj tai ievilkties pāris minūtes.

2.solis

Liek tajā olas un vāra vēl savas 15 minūtes. Tā kā LieldienuZaķis gatavojas Lieldienām visu gadu, tad man nebija steiga, un es varēju atļauties olām ļaut pastāvēt kafijā vēl pāris stundas.

3.solis

olas sanāk tādā krāsā, ko man gribētos saukt par piesātinātu brūnu. Bet man jau vispār ļoti patīk brūnā krāsa. Salīdzinot ar sīpolu mizām, šis tonis nav tik sarkans.  Principā var paņemt adatiņu un ieskrāpēt zīmējumu vai tekstu, kamēr ola vēl nav pavisam nožuvusi.

 

Par to, kā iegūt labāku efektu, krāsojot olas dabiskā veidā, lasi šeit – Kā panākt labāku rezultātu, krāsojot Lieldienu olas?

 

8 Replies to “kā bez sīpolu mizām iegūt sulīgi brūnu toni, krāsojot Lieldienu olas?”

  1. bet var vārīt arī ilgāk. kad apmierina krāsa,tad velk ārā. bet nu kādas 15 būtu minimums. Pārējo laiku var arī vienkārši mērcēt

  2. malto. (bet varētu pamēģināt arī ar šķīstošo, varbūt…) palabošu arī pamācību

  3. vakar izēģināju un visu nakti mērcēju kafijā, bet uz rīta pusi ola izskatījās netīra!

Leave a Reply to Anonymous Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.