rudenī – laikā, kad katrs, pie kā ciemojies meģina Tev piedāvāt “paņemt ābolus” , var noderēt šāda, pavisam vienkārša recepte, kā garšīgi un vienkārši pagatavot saldoēdienu no āboliem 20 minūtēs.

 

Vajadzīgs

āboli, vidēji lieli. Sulīgi.
skābais krējums (var iztikt)
cukurs
kanēlis

+ var noderēt arī saldējums vai putukrējums

1.solis

nomazgā ābolus un izgrebj tiem serdes. Ar īsu spicu, nazīti tas ir samērā vienkārši un ātri. Cenšās, lai caurums nav ” līdz apakšai”, bet lai veidojas bedrīte, kur ielikt cukuru

2.solis

Kārto ābolus cepampannā. Es, lai mazāka šmuce, izmantoju cepamo papīru, bet gan jau var arī ietaukot pannu, lai viss nesadeg, un neizmantot nekādu papīru. Ābolu vidiņā liek cukuru un krējumu. Es daru tā- sākumā apakšā ieberu cukuru, kādu pustējkaroti, vai mazāk, tad ielieku tējkaroti krējuma un vēl no virsas pārkaisu ar cukuru. Ja negaršo krējums, to var arī nemaz nelikt, bet man patīk, kā viņš garšo beigās. Pārkaisa ar kanēli.

3.solis

Liek cepeškrāsnī uz kādiem 200 grādiem cepties apmēram 15 minūtes, bet seko līdzi, tomēr katra krāsns nedaudz savādāka. Cukuram jābūt izkusušam, ābolam mīkstam. Ja pārcep, tad āboli izjūk. Garša jau nepaliek sliktāka, bet vizuāli sanāk tāda pļacka.

4.solis

Liek šķīvī, aplej ar sīrupu, kas veidojies pannā, var izmantot saldējumu, kas labi kontrastē ar karstajiem āboliem. Var izmantot arī putukrējumu. Var arī ēst tāpat, bet tad varbūt cukuru vajag uzbērt bik vairāk.

Tikko no krāsns izņemti āboli+cukura sīrups ir  ĻOTI KARSTI.