Kā atkaļķot tējkannu?

Rajons, kur vadu savu vakarus, izceļas ar reti kaļķainu ūdeni, kas nozīmē, ka tējkannas dibenā regulāri veidojas kaļķa plēksnīšu nosēdumi, kas neestētiski izskatās vakara tējas krūzē.  Efektīvs veids, kā ar šo aplikumu cīnīties ir citronskābe. (Zinu, ka var izmantot etiķi, bet citronskābei ir patīkamāks aromāts un mazāka iespējamība saindēties :))

Vajadzīgs

citronskābe un ūdens

1.solis

Tējkannu izskalo ar ūdeni.

2.solis

Pielej pilnu ar ūdeni.

3.solis

Ieber tējkannā paciņu citronskābes.

4.solis

Ieslēdz tējkannu varīties un uzvāra ūdeni.

5.solis

Kārtīgi izskalo tējkanu, zem tekoša ūdens.

(Ja tejkanna ļoti netīra, procedūru var atkārtot)

15 Replies to “Kā atkaļķot tējkannu?”

  1. ar cintronskaabi tik labi netiira, etikjis gan uzreiz sadrupina visu kaljkji
    Par daudzumu diez vai ir tik svariigi. Ielejam kaljkju augstumaa uudeni. Un tad pielejam attieciigi etikja esenci taa lai sanaak galda etikjis.

  2. jā, citronskābi parasti reklamē. Tā ir otra populārākā lieta aiz patērētājkredīta.

  3. ja, kanna ieliek mazu marmora kaulinu, kalkis sakrajas taja un nevis kanna;-); man tads kubicitis kanna jau tris gadus – kannas ieksa tira

Leave a Reply to Viesis Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.