Vajadzīgs

cepeškrāsns, kūku cepama veidne (apaļa ar noņemamu malu), cepammapīrs, vairākas bļodas ingridientu sajaukšanai, liela karote (velams koka), 230 g miksta sviesta, 200g labu sviesta cepumu (es izmantoju Leibniz un citus neesmu mēģinājusi), 1 kg tas ir 4 paciņas Filadelfijas siera bez piedevām, 2 olas,  100 – 150 g cukura, 3 ēdk miltu

Piezīmes

ir dzirdēti varianti, kuros Filadelfija siera vietā izmanto Ramu bez piedevām, biezpienu un vēl dies’ sazin ko. Man tomer visvairak garšo tikai ar Filadelfijas sieru. Bet  taupības nolūkos var aizstat vienu vai divas paciņas Filadelfija siera ar Ramu. Bet vispar, ja grib taupīt, vajag cept paciņu keksus 🙂

1.solis

ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 200 gradiem

2.solis

Sadrupina cepumus gandriz līdz miltu izskatam (ši ir piņķerīgākā kūkas sagatavošanas daļa). Kad man jau apnik viņus drupinat ar rokam, saberu cepumus 2 maisinos un izdauzu ar smagu priekšmetu

3.solis

Sajauc sadrupinātos cepumus un miksto sviestu, lidz veidojas, kas miklai lidzigs. Man nekad nav izdevies to miklu izrullet, tāpēc es miklu vienkarshi iebakstu kukas formas dibenā.
Pirms tam kūkas formas malas ieziež ar sviestu, bet dibenā ieliek cepamo papīru. Tas vajadzīgs, lai kūku cepot, pa formas malām netecētu laukā sviests un nepiedūmotu jums virtuvi.

4.solis

Sieru, cukuru, olas, miltus samaisa viendabīgā masā.

Smalkās receptēs siera masu iesaka izberzt vel caur sietu, bet  eto nje dlja menja, un es izteiku vien ar kartīgu izmaisīšanu

5.solis

Siera masu liek uz mīklas un izlīdzina.

6.solis

Liek iekšā uzkarsētajā cepeškrāsnī  un cep apmēram 30 minūtes. Bet vispār skatās, kad siera masa sacietejusi un kļuvusi dzeltenīga

Lai kūkas virspuse neapdegtu vai nekļūtu parāk dzeltena, var izgriezt no cepampapīra apli un to uzlikt uz kūkas virspuses.