Vajadzīgs

  • Ķirbis,
  • Saldais krējums,
  • Garšvielas: pipari, sāls(garšvielas pievieno pēc izvēles un patikas, kam patīk asāki ēdieni pievieno sauso adžiku, kam ne tik asi baziliku),
  • Dzērvenes un balsamico dekorēšanai,
  • Cauraugusi cūkgaļa – gaļas mīļotājiem,
  • Galda piederumi un blenderis arī noderēs.
1.solis

Nomizo uz izķidā ķirbi, sagriež to vidēji lielos gabalos.

2.solis

Sagriztos ķirbja gabalus liek katlā ar ūdeni un vāra, līdz tie kļūst mīksti.

Piezīmes

Pārāk ilgu laiku tas neaizņem, jo ķirbis pats par sevi ir mīksts.

3.solis

Kad ķirbis kļuvis mīksts, mīksts…visu katliņa saturu ieliet blenderī.
Blenderē, kamēr izveidojas viendabīga masa – bez ķirbja gabaliņiem.

Piezīmes

Var izmantot rokas blenderi vai citu sev zināmu veidu kā panākt viendabīgu konsistenci.

Prātīgi! Katliņa saturs ar visiem ķirbjiem ir karsts. Uzmanietie,s to pārlejot blenderī. 

4.solis

Un atkal blendera saturu pārlejam atpakaļ katliņā.Vāram uz nelielas liesmas, lai nesāk dikti burbuļot. Pievienojam saldo krējumu, paralēli maisam to. Nu ir arī pienākusi kārta garšvielām – šķipsniņa sāls, pipari un…., kas nu kuram tīk. Man personīgi baziliks der pie visiem ēdieniem, tad nu to arī var šaut klāt. Vai sausā adžika, kas zupu padarīs ņiprāku. Vāra ~ 5 -10.min, ne ilgāk.

5.solis

Dekors: apcep cauraugušas cūkgaļas šķēlītes, ļoti garšīgi kopā ar zupu. Tie, kas gaļu nelieto uzturā var apgrauzdēt kubņos sagrieztu maizīti.
Dzērvenes lieliski iederas gan vizuāli, gan garšas buķetē, jo izdaiļo šķīvi un nedaudz skābumiņš sader kopā ar zupu un gaļu. Izdaiļot var ar balsamico un saldo krējumu. Protams, ja ir vēlēšanās izdaiļot.

Piezīmes

No maza izmēra ķirbja pusītes sanāca vakariņas 4 personām.