Biju jau senāk lasījusi internetos, ka var pagatavot saldējumu no vienas sastāvdaļas. Bet man tas likās pārāk neticami, lai būtu patiesība, tāpēc bez izmēģināšanas neuzdrīkstējos par to rakstīt.

Tātad nepieciešams:

BANĀNI.

 

Sagriež banānu ripiņās vai vnk mazākos gabalos un ieliek saldētavā uz pāris stundām. Pēc tam ņem ārā un samaļ ar blenderi vai virtuves kombainu. Neticami, bet banāns veido patīkamu, krēmīgu masu. Nevis kā sorberts, bet kā krējuma saldējums.

Jāņem vērā, ka banāns ilgāku laiku pastāvot, paliek tumšs, tas pats notiek arī ar saldējumu. Pieņemu, ka pastāvot traukā ar vāciņu, ir ok, bet principā jau tik vienkāršu saldo jātaisa uzreiz pirms ēšanas.

Vienkāršība paver arī dažādas variācijas. Var pielikt piparmētru sīrupu, šokolādes skaidiņas, riekstus, ogas…Citur iesaka pievienot saldētus mango gabaliņus.

Bildes pievienoju no šejienes, bet pieliku arī savu neveiksmīgo bildi – tas tiešām strādā! 🙂

IMG_4628