Izlasīju pamācību “Kā pagatavot tomātu auksto zupu pāris minūtēs?” no tomātiem un apelsīnu sulas (jā!) un aizdomājos par citām mazāk tradicionālām aukstajām zupām. Sagadīšanās pēc šodien nopirku jaunāko žurnālu Garšīgs un tajā ir vairākas auksto zupu receptes. Nolēmu izmēģināt aso auksto zupu no melonēm un čili pipariem.

Vajadzīgs

2 personām (mēs gan ēdām vairākos piegājienos)
1 melones
1 čili pipars (vispār vajag svaigo, bet es nekur nedabūju, tāpēc nopirku konservēto)
piparmētras
šķinķis (var arī nebūt, tiem, kas neēd gaļu)

Buljons. Uzvāra ūdeni un tajā izšķīdina dārzeņu buljonu. Uz puslitru ūdens, viens kubiņš buljona.

Sagatavošanās. Pārgriež meloni, izņem sēklas un nomizi meloni. Čili piparu pāksti pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Piparmētru lapiņas atdala no kātiņiem.

Zupas masa. Pusi melones sablenderē kopā ar čili piparu un buljonu. Pieber klāt nedaudz sāli. piparus laikam vairs nevajag, bet gaumes lieta. (es  ieblendereju ari pāris lapas piparmētru) Otru pusi melones sagriež smalkos gabalos un iejauc sablenderētajā masā. Attēlā gan redzami pipari, bet man zupa sanāca tiešām ļoti  asa.

Dzesēšana. Zupa tiešām jāēd auksta, tāpēc tā jāliek ledusskapī, līdz tā ir atdzisusi.

Servēšana. Pasniedz bļodiņās ( daudz nevajag liet, jo zupai būtībā jābūt asai), pa virsu saberot smalki sagrieztu šķiņķi, lociņus un nedaudz piparmētru lapas.